Salta al contingut
Urpa

Urpa

Carlitos Miñarro

Detalls

Artista: Carlitos Miñarro
Gènere: Rumba
Data de publicació: 19-06-2024
Referència: SLP 14/2024
Format/s: Digital

Presentació

L’Arpella Cendrosa és un ocell rapinyaire que cria, sobretot, als camps de cereal. Quan l’equip de seguiment forestal detecta un niu perimetra un espai d’un quart d’hectàrea que el pagès no podrà collir. Un cop els pollets han volat, l’associació Limonium recull el cereal de la zona perimetrada i en fa una cervesa artesana que regala als pagesos que han deixat criar l’ocell al seu sembrat, URPA, la cervesa salva-nius.

L’any 2023 el Carlitos Miñarro va actuar a la Figuerosa en el marc de la presentació del documental Urpa, un glop fresc per salvar l’Arpella Cendrosa. A les proves de so, el músic targarí va improvisar una rumba, que va agradar força als organitzadors de l’event.

Uns mesos més tard es demana a l’artista que materialitzi d’alguna manera la improvisació d’aquell dia.

I vét aquí la cançó que es presenta: Urpa, una rumba que pretén despertar un somriure i arrencar una ballaruca a tothom qui creu que cal defensar l’arpella i, per tant, el territori.

Enregistrada i mesclada a la Granja Estudis de la Figuerosa a finals d’abril del 2024 per Sisco Ayala. Masteritzada per Lluís Sanfeliu.

La cançó forma part de la BSO del documental Urpa, un glop fresc per salvar l’Arpella Cendrosa, ja estrenat a Tàrrega i Barcelona el passat mes d’abril i  a Figueres al maig.

Escolta'l aquí

Configuració de cookies